Start your search

Als verrassing kreeg ik voor mijn verjaardag een originele overnachting cadeau van Nick en de kinderen. Het werd een nacht in een strohotel! Slapen in een strohotel is op zichzelf al een hele beleving. Maar ook in de prachtige omgeving rondom was veel te doen. Wij hebben een heerlijk weekend gehad. Hieronder deel ik onze ervaringen van slapen in het hooi inclusief onze tips!

(Oh en even voor de duidelijkheid, deze blog is niet gesponsord. Zelf gekozen & zelf betaald : )

Strohotel Hayema Heerd heeft Stro-iglo’s, een Stro-groepsaccommodatie en een Strokasteel. Wij sliepen in het Strokasteel. Ik kreeg de overnachting cadeau van Nick en de kinderen, dus voor mij was het een verrassing waar we heen zouden gaan. Toen wij aankwamen, schrok ik een beetje. Het was koud (midden november) en na 3 uur in de auto had ik op iets comfortabelers gehoopt. Al snel bleek dat ik mij zorgen maakte om niets. Want aan werkelijk alles is gedacht. Elk bed heeft een elektrische deken, er is een (erg goed werkende!) stralingswarmte lamp die warmte geeft boven de tafel. En er is zowel een verwarming in de fijne badkamer als een verwarming in het hooihotel zelf. Ik kan eerlijk antwoorden dat ik het niet koud heb gehad. Sterker nog stro isoleert super goed. En… het dempt geluid! Dus de kinderen kunnen zo druk spelen als ze willen. En dat deden ze, de kinderen hebben echt een geweldig weekend gehad waar ze het weken erna nog over praten.

In het strokasteel vind je:

  • 3 grote tweepersoonsbedden met elk hun eigen elektrische deken en klamboe.
  • Als je boekt heb je heel het kasteel voor jezelf.
  • Er is een verwarmde badkamer met massagedouche.
  • Er is een gevuld koelkastje en de inhoud is inclusief de overnachting!
  • Bij de zithoek met tafel en stoelen is een warmtelamp die direct warmte geeft zodra je hem aanzet.
  • 'S avonds kun je de gordijnen rondom de tafel helemaal dichtdoen, waardoor je niet alleen warm zit maar ook afgezonderd van de slapende kinderen.
  • Goede WiFi over het hele terrein

Wat is er nog meer te doen bij het StroHotel Hayema Heerd?

Los van je slaapplek, zijn er nog 2 enorme schuren en een speeltuin op het terrein waar je vrij gebruik van kunt maken (mits de schuren niet zijn verhuurd aan bruiloftsgasten bijvoorbeeld.

Schuur 1 - Hier staat een drumstel (waar de kinderen op mochten spelen!), een pingpongtafel, en een megaschommel.

Schuur 2 – Deze was favoriet bij onze kinderen. Hier ligt echt zandstrand en kun je allerlei spellen spelen. Ook is er een tafelvoetbaltafel.

Speeltuin – Buiten is een speeltuin op het erf met een originele schommel, klimrek en zandbak. En dit alles in een prachtige omgeving.

Slapen in het stro: 3 Tips

  • Zet een uur voor het slapen alvast de elektrische deken aan, deze warmt iets langzamer op dan de verwarmingen.
  • Neem lekkere comfortabele schoenen en kleren mee, er is in de 2 grote schuren en je eigen strokasteel veel te spelen en bewegen (strakke skinnyjeans is dan niet heel handig).
  • Probeer van tevoren de bedden even uit, 1 bed leek of het beetje op een helling lag. Dat bleek zo opgelost te zijn, maar wel fijn als je van tevoren al hebt getest en niet net voor je gaat slapen.

Wat is er te doen in de omgeving?

Je hoeft zeker niet alleen voor het StroHotel naar het hoge Noorden; er is in de omgeving veel te doen en te ontdekken. Zo vind je op korte afstand van het StroHotel de 2 mooiste dorpen van Nederland, namelijk Niehove (2019) en Winsum (2020). Wij zijn zelf naar het prachtige kleine Niehove geweest, daar hebben wij een koffie to go gehaald, bij een 2e hands winkeltje geshopt, om de kerk heen gelopen (en dus heel het dorp gezien) en gespeeld in het leuke kleine speeltuintje. En je zit maar 17km van Groningen af, Groningen heeft talloze musea en goede restaurants en een mooie binnenstad.

Bron: https://www.digitalnomadmom.nl